Bosuboll, ett bra redskap för din yogaträning!

Hej och god fortsättning på 2018 önskar vi på kkyoga.se. Hoppas ni hade ett lika trevligt och kärleksfullt nyårsfirande som vi 🙂

Idag tänkte vi kort tipsa om ett träningsredskap vi ofta använder för att bli bättre på yoga (samt många andra fördelar). Vi pratar såklart om en bosuboll!

Vad är en bosuboll?

Det ser ut som en gymboll/pilatesboll fast den är bara ”halv”. Namnet BOSU står för both sides up, vilket innebär att man kan använda den på båda sidor. Det du gör med en bosuboll är att du står på den och försöker hålla balansen. För att sedan gör det svårare och mer intensivt kan du göra olika rörelser med mera. Mer avancerat än så är det inte! Ofta är de bästa träningsredskapen också väldigt enkla.

Inom yoga är det viktigt med balans

När du tränar med en bosuboll stärker du alla de små musklerna och lederna i fötterna och benen. Det som gör den så bra är att man hela tiden står på ett ”ostabilt underlag”. Samtidigt får du även bättre balans och koordination. Tack vara detta används de ofta inom sjukvård och rehabilitering.

I yoga är det viktigt med balans och koordination varför vi brukar rekommendera en bosuboll för den som är seriös med yogaträningen. Ett liknande alternativ är balansbrädan/balansplattan som har många liknande träningsfördelar. Dock föredrar vi BOSU 🙂

Här hittar ni mer fakta, övningar och bra modeller att köpa!

Nedanför är en träningsvideo med bosuboll: